28 Χρόνια Φεστιβάλ Ναυπλίου

Στόχος μας η προσφορά
στην καλή μουσική.

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει φιλοξενήσει μερικά από τα λαμπρότερα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς κλασικής σκηνής και έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλύτερου φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έχουν εμφανιστεί πάνω από 250 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ανάμεσα τους μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα του κόσμου, καθώς και 24 Κουαρτέτα, 18 Συμφωνικές και Ορχήστρες Δωματίου πλήθος πρωτοεμφανιζόμενων νέων καλλιτεχνών. Οι συναυλίες του, που πραγματοποιούνται με συμβολικό εισιτήριο, στα μαγευτικά μνημεία και πλατείες του Ναυπλίου, έχουν προσελκύσει περισσότερους από 190.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένους,  τόσο από την τοπική κοινωνία, που το αγάπησε και το στήριξε από την πρώτη χρονιά, όσο και από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ έχει σταθερούς φίλους  που δίνουν το παρόν κάθε χρόνο, υπογραμμίζοντας την πολιτιστική αξία του Φεστιβάλ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Δημήτριος Κωστούρος

 

Δήμαρχος Ναυπλιέων

Γεννημένο μέσα στην μουσική πανδαισία των ανέμων στις πολεμίστρες του Παλαμηδιού και του τραγουδιού του φλοίσβου στα βράχια της Ακροναυπλίας το 28 Φεστιβάλ Ναυπλίου βραβευμένο από την Ένωση Μουσικών κριτικών Ελλάδας ανοίγει την αγκαλιά του στις 28 Ιουνίου φιλοξενώντας ένα πανόραμα εκδηλώσεων που θα συγκινήσει και τον πιο δύσκολο μουσικόφιλο.

Ως Ναυπλιείς είμαστε περήφανοι που τα φυσικά σκηνικά της πόλης μας μετατρέπονται από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ μας και πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη σε τόπους καλλιτεχνικής δημιουργίας και μουσικής απόλαυσης.

Έχουμε υποσχεθεί πως σε όλους τους τομείς να κάνουμε κάθε φορά ένα βήμα ψηλότερα. Αυτό κάνουμε και με το φεστιβάλ Ναυπλίου. Κάθε χρόνο εντυπωσιάζει και περισσότερο και η παρακαταθήκη της προηγούμενης χρονιάς μας βοηθά για ακόμα υψηλότερους στόχους. Το Ανάπλι μας αξίζει να έχει ένα κορυφαίο φεστιβάλ μουσικής και αυτό το πετυχαίνουμε με πολύ αγάπη και φροντίδα προς την πόλη, τα μνημεία και την ιστορίας της.

Γιάννης Βακαρέλης

 

Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Φίλες και Φίλοι του Φεστιβάλ Ναυπλίου,

Σας καλωσορίζω στο 28ο μας Φεστιβάλ, πιο πλούσιο και  “ανοιχτόμυαλο” από κάθε άλλη φορά. Σαν καθιερωμένο πλέον πανελληνίως και διεθνώς Φεστιβάλ, προχωρά με τόλμη και φαντασία προσαρμοζόμενο στις επιθυμίες ενός ιδιαίτερα καλλιεργημένου και απαιτητικού κοινού. Έτσι φέτος συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο τού Yale που μας στέλνει την 120μελη του χορωδία, μία από τις διασημότερες τού κόσμου.

Επίσης για πρώτη φορά συνεργαζόμαστε με την Πρεσβεία τού Καναδά δημιουργώντας από κοινού μία συναυλία – αφιέρωμα σε εξέχοντες Ελληνοκαναδούς, Έλληνες και Καναδούς ζώντες συνθέτες, τέσσερις από τούς οποίους θα παρευρεθούν στην συναυλία, οι δύο ερχόμενοι ειδικά γι’ αυτό από τον Καναδά. Άλλη μας πρωτιά είναι η συνεργασία με την Πρεσβεία τής Ιρλανδίας και η πρεμιέρα τής εμφάνισής τους στο ελληνικό κοινό των Cormac Keveney Quartet και Miceal O’ Rourke. Και βέβαια συνεχίζουμε την σύμπραξη μας με τούς σταθερούς φίλους και υποστηρικτές τού Φεστιβάλ από την Αυστρία, Δανία, Τσεχία, με πολύ γνωστούς και αγαπητούς στο κοινό μας καλλιτέχνες όπως ο ” θεϊκός” ακορντεονίστας, Bjarke Mogensen. Σ’ αυτούς προστίθεται και η μοναδική Μπάντα τού Πολεμικού Ναυτικού πού μάς ενθουσίασε πέρυσι.

Σας εύχομαι ένα ξεχωριστό μουσικό φεστιβάλ!

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ & ΧΟΡΗΓΟΙ

Οι συνεργάτες μας με την υποστήριξη και τη χορηγία των οποίων πραγματοποιείται το 28ο Φεστιβάλ Ναυπλίου