29 Χρόνια Φεστιβάλ Ναυπλίου

Στόχος μας η προσφορά
στην καλή μουσική.

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει φιλοξενήσει μερικά από τα λαμπρότερα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς κλασικής σκηνής και έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλύτερου φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έχουν εμφανιστεί πάνω από 250 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ανάμεσα τους μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα του κόσμου, καθώς και 24 Κουαρτέτα, 18 Συμφωνικές και Ορχήστρες Δωματίου πλήθος πρωτοεμφανιζόμενων νέων καλλιτεχνών. Οι συναυλίες του, που πραγματοποιούνται με συμβολικό εισιτήριο, στα μαγευτικά μνημεία και πλατείες του Ναυπλίου, έχουν προσελκύσει περισσότερους από 190.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένους,  τόσο από την τοπική κοινωνία, που το αγάπησε και το στήριξε από την πρώτη χρονιά, όσο και από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ έχει σταθερούς φίλους  που δίνουν το παρόν κάθε χρόνο, υπογραμμίζοντας την πολιτιστική αξία του Φεστιβάλ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Δημήτριος Ι. Κωστούρος

 

Δήμαρχος Ναυπλιέων

Φίλες και Φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο 29ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου!
Παρ’όλες τις δυσκολίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες, το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου επιμένει να αναδεικνύει τη μεγάλη πολιτιστική αξία της περιοχής μας και όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζει να αποκαλύπτεται και να αναδεικνύεται.
Δυστυχώς το 2020 μας βρίσκει όλους υποχρεωτικά πιο διστακτικούς και σε απόσταση ο ένας από τον άλλον, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι διοργανωτές κάνουν ότι καλύτερο γίνεται, ώστε το Φεστιβάλ να διευρύνεται ως θεσμός και να αποκτά περισσότερους και σταθερούς υποστηριχτές.

Καλή ακρόαση!

Γιάννης Βακαρέλης

 

Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Φίλες και Φίλοι του Φεστιβάλ Ναυπλίου,

Η πρόκληση του φετινού φεστιβάλ Ναυπλίου ήταν πολύπλευρη. Ο σχεδιασμός έπρεπε να προσαρμοστεί, από τη μια στην τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων, στην (εξ ανάγκης αλλά και εκ πεποιθήσεως) απουσία ξένων καλλιτεχνών και από την άλλη στη διατήρηση του διεθνούς χαρακτήρα του Φεστιβάλ. Το φετινό πρόγραμμα του 29ου Φεστιβάλ Ναυπλίου κατέληξε σε μια συμπτυγμένη μορφή του αρχικά σχεδιαζόμενου προγράμματος, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τις καινοτομίες που προορίζονταν για το 2020: νέοι ή λιγότερο χρησιμοποιημένοι χώροι (πινακοθήκη, Ευαγγελίστρια, Φουγάρο) κατάλληλοι για υγειονομική
απομόνωση, αλλά και ατμοσφαιρικοί, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα (τζαζ, κλασική, περφόρμανς, έντεχνο ελληνικό τραγούδι) και εμπλουτισμός των συνεργασιών με φορείς όπως η Περιφέρεια, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ταυτόχρονα και με σκοπό τη διατήρηση του διεθνούς του χαρακτήρα, επιλογή από Έλληνες καλλιτέχνες και ελληνικά έργα με ενεργή και έντονη διεθνή αναγνωρισιμότητα. Ο Μιχάλης Καλκάνης είναι ένας καλλιτέχνης της τζαζ με έντονη παρουσία στους εκπροσώπους της world music και επιρροές από την παραδοσιακή και την ηλεκτρονική μουσική, έως την θρησκευτική μουσική των μεταναστών.
Το Melos Brass είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και ιστορικά ελληνικά συγκροτήματα, με συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Η σκηνική καντάτα των Κούκού-Χριστοφή “Ημερολόγιο για περαστικούς” φέρνει σε δημιουργική επαφή έναν επιφανή συνθέτη με έναν διακεκριμένο λόγιο του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου. Και τέλος ο Στέφανος Κορκολής, σε ένα από τα πιο ώριμα προγράμματά του, παρουσιάζει μελοποιημένους τους κορυφαίους Έλληνες ποιητές, μέσα από την εξαιρετική φωνή της Σοφίας Μανουσάκη. Ελπίζουμε ότι το φετινό φεστιβάλ θα μείνει στην ιστορία του θεσμού σαν μια εξαιρετικά επιτυχημένη αντίδραση στις προκλήσεις των καιρών και σαν μια γέφυρα προς το πολύ φιλόδοξο, επετειακό 30ο Φεστιβάλ του 2021!

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ & ΧΟΡΗΓΟΙ

Οι συνεργάτες μας με την υποστήριξη και τη χορηγία των οποίων πραγματοποιείται το 29ο Φεστιβάλ Ναυπλίου