1. Charlie Chaplin (1889-1977) Θέμα της Τέρρυ από την ταινία «Τα φώτα της ράμπας»
  2. Ennio Morricone (1928-2020) Θέμα από την ταινία «Κάποτε στη Δύση»
  3. Ennio Morricone Θέμα από την ταινία «Σινεμά Ο Παράδεισος»
  4. Gabriel Fauré (1845-1924) Παβάνα
  5. Astor Piazzolla (1921-1992) Ave Maria
  6. Carlos Gardel (1890-1935) Por una cabeza
  7. Luis Bacalov (1933-2017) Θέμα από την ταινία «Ο ταχυδρόμος»
  8. Johann Sebastian Bach (1685-1750) Arioso

Από το δίσκο «Από τα πλήκτρα στην καρδιά» (με συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι)

  1. Βαλς των χαμένων ονείρων
  2. Με την Ελλάδα καραβοκύρη
  3. Καλυμνιώτικο
  4. Το τριαντάφυλλο
  5. Tο πουλί
  6. Στου Διγενή τα κάστρα
  7. Τριαντάφυλλο στο στήθος
  8. Ναύτη, γεροναύτη
  9. Η μπαλάντα του Ούρι
  10. Πορνογραφία

Δύο πληκτροφόρα όργανα (ακορντεόν και πιάνο) ανιχνεύουν μουσικές απ’ την ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και τη μαγεία της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι. Το ακορντεόν γίνεται χρωστήρας που απλώνει πλούσια, παθιασμένα χρώματα στον καμβά του πιάνου, αποδίδοντας μοναδικά την καλοζυγισμένη ευαισθησία του Χατζιδάκι, αγκαλιάζοντας το ρεμπέτικο του Τσιτσάνη, θυμίζοντας τη συλλογικότητα του ελληνικού δημοτικού τραγουδιού.

«Θα χαρακτήριζα το μουσικό έργο Από τα πλήκτρα στην καρδιά μια μαγική γέφυρα, που συνδέει το δημοτικό μας τραγούδι με το σύγχρονο των δεκαετιών του ’50 και του ’60.[…] …θεωρώ ότι η προσπάθεια των δύο αυτών ερμηνευτών, πέρα από το αισθητικό της αποτέλεσμα, βοηθά να ξαναγυρίσουμε τόσο στις ρίζες της εθνικής μας μουσικής όσο και στο ίδιο το δέντρο που το πότισαν και το γιγάντωσαν τόσοι και τόσοι άξιοι έλληνες δημιουργοί και ερμηνευτές.» Μίκης Θεοδωράκης (επιστολή στον Μ. Λογιάδη, 15.5.2012, από την «Εαρινή ισημερία»).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΕΡΜΠΙΝΟΣ

Ο Χρήστος Ζερμπίνος γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε μουσική με τους καθηγητές Παπασταθοπούλου-Μαυρέα (ακορντεόν), Max Halleker (πιάνο), Κωνσταντίνο Νόνη (Ανωτέρα Θεωρητικά), Θόδωρο Αντωνίου (Σύνθεση).

Ολοκήρωσε τις σπουδές του στη σύνθεση με Άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο στη μνήμη Μάνου Χατζιδάκι.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 άρχισε να χρησιμοποεί συστηματικά το ακορντεόν ως σολίστ. Η εμπειρία του ως ερμηνευτής σε ποικίλους μουσικούς χώρους και μουσικά ιδιώματα, τον οδήγησε να ανακαλύψει νέες τεχνικές, καινούρια εκφραστικά μέσα και να δημιουργήσει το εντελώς προσωπικό ύφος που τον χαρακτηρίζει.

«Με τη διπλή ιδιότητα του συνθέτη και σολίστ έχει συμπράξει με τις ορχήστρες Muchener Kammerorchester, “Sofia Soloists” of chamber Orchestra, Alea III of Boston, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, «ΚΑΜΕΡΑΤΑ» Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μπυσικής, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου, Αθηναϊκή Ορχήστρα Δωματίου, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και σύνολα Μουσικής Δωματίου.

Στις 22/01/07 ερμήνευσε το έργο «Kapote» για ακορντεόν και ορχ. Έγχόρδων (ΚΑΜΕΡΑΤΑ) του Giya Kancheli μετά από παραγγελία του ΟΜΜΑ σε Α’ παγκόσμια εκτέλεση.

Τα περισσότερα έργα του (συμφωνικά, χορωδιακά, μουσικής δωματίου, έργα για σόλο, έργα για φωνή και ορχήστρα) είναι παραγγελίες από Ελληνες και ξένους σολίστ, ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου καθώς και αναθέσεις από διάφορους φορείς όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουισκής της Πάτμου κ.α

Έργα του έχουν παιχτεί κατ’ επανάληψη στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, και έχουν μεταδοθεί μέσω της EBU σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Το 2007 έπαιξε σαν σολίστ στο φεστιβάλ φθινοπώρου της Βαρσοβίας

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Μέλος του Δ.Σ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Επίσης έχει διατελέσει μέλος του συντονιστικού οργάνου της Πανκαλλιτεχνικής Επιτροπής για τον πολιτισμό και ενάντια στον πόλεμο, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Στήριξης Ελλήνων Καλλιτεχνών Άσματος και Χορού, μέλος της Επιτροπής Τιμητικών Συντάξεων.

ΜΙΛΤΟΣ ΛΟΓΙΑΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου παίρνοντας διπλώματα διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας, καθώς και δίπλωμα Meisterklasse. Τελειώνοντας τις σπουδές του, εργάστηκε στην όπερα του Ουλμ. Το 1992 επιστρέφει στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του Μάνου Χατζιδάκι, για να εργαστεί ως μόνιμος μαέστρος στην  Ορχήστρας των Χρωμάτων. Εκτός από τις μεγάλες ελληνικές ορχήστρες, έχει διευθύνει ορχήστρες  όπως την Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, την Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας, την Ορχήστρα της όπερας της Μόσχας, την Ορχήστρα της Όπερας του Αμβούργου, την Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης κ.ά. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ (2015-2016) και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2016-2020). Είναι καθηγητής Διεύθυνσης Ορχήστρας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.