Loading...
Το φεστιβάλ 2017-06-18T11:26:58+00:00

26 Χρόνια Φεστιβάλ Ναυπλίου

Στόχος μας η προσφορά
στην καλή μουσική.

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει φιλοξενήσει μερικά από τα λαμπρότερα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς κλασικής σκηνής και έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλύτερου φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έχουν εμφανιστεί πάνω από 250 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ανάμεσα τους μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα του κόσμου, καθώς και 24 Κουαρτέτα, 18 Συμφωνικές και Ορχήστρες Δωματίου πλήθος πρωτοεμφανιζόμενων νέων καλλιτεχνών. Οι συναυλίες του, που πραγματοποιούνται με συμβολικό εισιτήριο, στα μαγευτικά μνημεία και πλατείες του Ναυπλίου, έχουν προσελκύσει περισσότερους από 190.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένους,  τόσο από την τοπική κοινωνία, που το αγάπησε και το στήριξε από την πρώτη χρονιά, όσο και από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ έχει σταθερούς φίλους  που δίνουν το παρόν κάθε χρόνο, υπογραμμίζοντας την πολιτιστική αξία του Φεστιβάλ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Δημήτρης Κωστούρος

Δήμαρχος Ναυπλίου

Φίλες και Φίλοι,

Με το 26ο Φεστιβάλ Ναυπλίου και τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών διεθνούς ακτινοβολίας, ο Δήμος Ναυπλιέων συνεχίζει μια πορεία που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια με σκοπό να γνωρίσουν οι μικροί κι οι μεγάλοι δημότες τη σπουδαία πανευρωπαϊκή πολιτιστική παράδοση ενώ παράλληλα αναδεικνύονται οι μνημειώδεις χώροι στους τουρίστες κι επισκέπτες της πόλης.

Την πορεία αυτού του μεγάλου πολιτιστικού έργου οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξή του. Ευχαριστούμε θερμά τους καλλιτέχνες για τη στήριξη αυτή της προσπάθειας, καθώς κι όλους τους συντελεστές  της διοργάνωσης του 26ου Φεστβάλ Ναυπλίου.

Δημήτριος Ι. Κωστούρος
Δήμαρχος Ναυπλίου

Γιάννης Βακαρέλης

Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Το όραμά μου δημιουργώντας το Φεστιβάλ Ναυπλίου πριν 26 χρόνια ήταν να προσφέρω ποιοτική κλασσική μουσική σε μία πανέμορφη πόλη σαν το Ναύπλιο,  να γνωρίσει και να εθιστεί το κοινό μας με το μικρόβιο τής ποιότητας και, να, ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια, το στοίχημα κερδήθηκε: 250.000 άνθρωποι έχουν έρθει στις συναυλίες μας, έχουμε αποκτήσει φανατικούς πιστούς του Φεστιβάλ από όλη την Ελλάδα και ίσως το σημαντικότερο, οι νέοι που είχαν πρωτοέρθει στις εκδηλώσεις,  τώρα ξανάρχονται με τα παιδιά τους.

Στο φετινό μας Φεστιβάλ έχουμε μία πλειάδα εξαιρετικών μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως τον διεθνούς φήμης Τσέχο βιολιστή Jan Mracek (1ο βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Fritz Kreisler), τα περίφημα Χάλκινα της Γουμένισσας, τον  πολύ αγαπητό μας Ναυπλιώτη τενόρο Ντίνο Καλύβα και για το τελευταίο 3ήμερο, ένα πρωτότυπο άνοιγμα του Φεστιβάλ στην  jazz, με την ονομασία “Jazz στο Κάστρο”, εννοώντας βέβαια το υπέροχο Παλαμήδι.

Θα ήθελα να καλωσορίσω και να ευχαριστήσω τις 2 Πρεσβείες τής Γερμανίας και τού Βελγίου που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ και βέβαια τις πιστές μας Πρεσβείες της Νορβηγίας, Δανίας, Αυστρίας και Τσεχίας για όλο τον ενθουσιασμό και βοήθεια που μάς παρείχαν.

Επίσης εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας που σε πείσμα των δύσκολων καιρών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας: στην Νορβηγική  DNV GL Maritime Hellas, στις Δανέζικες  Νοvo Nordisk Hellas, Grundfos Hellas S.A,  Carlsberg Group (Ολυμπιακή Ζυθοποιία) και σε μία από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές εταιρείες θαλασσίων επικοινωνιών παγκοσμίως,  την Νavarino Telecom Inmarsat Services.

Φυσικά τα μεγάλα μου ευχαριστώ όπως πάντα,  στους αγαπητούς μου συνεργάτες Χρήστο Τσενέ, Γιάννη Βαλιάντζα, Γιώργο Ρομπόλα , στον ΔΟΠΠΑΤ και την πρόεδρό του Κωνσταντίνα Αναστασίου, στον Κώστα Χελιώτη και σίγουρα στον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο για όλη του την συμπαράσταση και βοήθεια.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ & ΧΟΡΗΓΟΙ

Οι συνεργάτες μας με την υποστήριξη και τη χορηγία των οποίων πραγματοποιείται το 26ο Φεστιβάλ Ναυπλίου